SuperBands

2013 - 2014

Elf carnavalsartiesten en elf groepjes jongeren uit elf Limburgse gemeenten vormen elf Superbands die een eigen carnavalslied componeren. Voorwaarde is dat de jongeren het lied opvoeren in hun eigen Limburgs dialect. Het publiek mag stemmen welke van de 11 Superbands het beste carnavalslied heeft gecomponeerd. Daarbij wordt gelet op het lied én de uitvoering in de videoclip!

 

Carnavalsartiesten die aan het eerste programma op VeldekeKids meewerken, zijn Spik & Span (Echt-Susteren), David Janssen (Venray), René Haustermans (Sittard), Ken & Bob (Valkenburg), 4 Geve Gaas (Maastricht), Aaltied Noeit Te Laat (Horst), Los Mar Joa (Kerkrade), Limbo Express (Gulpen), Moerepetazie (Weert), Sandra en Marco (Venlo) en Om in te Lieste (Neer). Zij schrijven samen met de jongeren een nieuw carnavalslied en nemen een clip op. Het programma wordt gepresenteerd door de 14-jarigen Lynn Langen en Julie Basten, die in de uitzendingen zullen schakelen met verslaggevers ter plekke.

 

Bekijk hier
de uitzendingen

En toen…


12.05.2014 – Winnaars bekend!

Britt (juryprijs) en Naomi (publieksprijs) hebben de carnavalswedstrijd van VeldekeKids Superbands gewonnen. Zij treden daarom op tijdens de finale van de declamatiewedstrijd in Dok6 in Panningen. Zes juryleden hebben hun punten gegeven aan de videoclips. Zij hebben gekeken naar de originaliteit van de tekst/lied, de kwaliteit van de zang en de insteek van de videoclip.

 

In de jury zaten mensen van Dagblad De Limburger, TV Limburg, de Trompetter, Veldeke kring Venlo, Hans Jacobs (medepresentator van de Boètegewoëne Boètezitting) en Marlstone Music. We danken alle superbands voor hun inzet en betrokkenheid, en iedereen voor het volgen van VeldekeKids!