Limburgse soapserie

2015 - 2016

Liefde, drugs, carrière en afgunst zijn enkele ingrediënten van een nieuwe Limburgs gesproken soapserie. Deze spannende soap over twee totaal verschillende middelbare scholen vertelt het verhaal van botsende jongeren die enerzijds zorgen voor escalaties en anderzijds groeiende
(schijn-)vriendschappen. De soap wordt gemaakt door en voor Limburgse jongeren. Vandaar een oproep aan alle Limburgse (amateur-)acteurs tussen de 16 en 21 jaar die deze uitdaging aan durven!

 

Denk jij nu meteen: ‘Hé tof! Dat lijkt me wel wat!’ dan ben jij misschien degene die straks deel uitmaakt van de crew.

 

Naar wie zijn wij op zoek?

Voor de rollen van de hoofdpersonages:

• 6 meiden tussen de 16 en 21 jaar

• 5 jongens tussen de 16 en 21 jaar

De karaktereigenschappen jongens en meisjes: arrogant, verlegen, experimenteel, radicaal, populair, zachtaardig, stoer, verstrooid.

 

Er zijn twee voorwaarden:

• dat je dat in je eigen dialect doet

• dat je beschikbaar bent in de herfst- en kerstvakantie van 2015

 

Doe auditie!

Maak aan de hand van de gegeven informatie en het onderwerp een kort auditiefilmpje dat je voor 31 augustus 2015 stuurt naar info@veldekekids.nl. In dat filmpje kun je jezelf voorstellen en een typetje spelen of in de huid van een acteur kruipen. Hoe je dat doet mag je zelf weten. Wij willen creativiteit niet belemmeren!

 

De casting voor de tv-serie gaat in twee stappen. Op basis van de ingezonden filmpjes wordt door een selectiecommissie een eerste schifting gemaakt. De geselecteerde jongeren worden begin september uitgenodigd voor een auditie, waarna de definitieve cast wordt vastgesteld. Medio september worden ook de soapnaam en de regisseur bekend gemaakt.